Letartóztatták a gyilkossági kísérlettel vádolt, szikével támadó szolnoki nőt

Megosztás

Csak annak volt köszönhető, hogy nem halt meg a megtámadott sogórnő, hogy elmozdult a szúrások irányából. Az asszony tudomásul vette a letartóztatását.

Vagyoni viták miatt régóta rossz viszonyban volt rokonságával az a 62 éves szolnoki nő, aki mint arról beszámoltunk, a napokban egy orvosi szikével szurkálta meg sógornőjét.

A nő augusztus 30-án este megjelent a sógornője szolnoki lakásánál, ahol a csengetésére ajtót nyitó sógornőjét egy 3 cm pengehosszúságú – éllel és heggyel is rendelkező – orvosi szikével „Megöllek!” felkiáltással azonnal a mellkasának bal oldalán, két alkalommal, valamint a nyaki részen, szintén bal oldalon egy alkalommal megszúrta.

A bántalmazott nőnek három, 8 napon belül gyógyuló nyílt sebzéses sérülése keletkezett, figyelemmel azonban az elkövetés eszközére, valamint a célzott testtájékra, a cselekmény alkalmas volt a bekövetkezettnél ténylegesen súlyosabb, a nyaktájék tekintetében halálos eredménnyel járó sérülés okozására is.

A súlyosabb sérülés bekövetkezése azért maradt el, mert a sértett a mellkasára irányzott szúrások elől elmozdult, illetőleg a nyaka felé célzott szúró mozdulatkor a szikét megfogta, így az a nyakát csak kismértékben érte el, a keze viszont eközben megsérült.

Az ügyészség indítványa szerint, figyelemmel a cselekmény jelentős tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés nagyságára (5-15 évig terjedő szabadságvesztés), a nő esetében megalapozottan feltehető a szökés, elrejtőzés veszélye, mely körülményt erősíti, hogy a nő tényleges lakóhellyel, vagy személyi kötődésekkel nem rendelkezik.

Hivatkozott az ügyészség arra is, hogy a nővel szemben a családi konfliktusok miatt már több büntetőeljárás is folyik, így esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve szeptember 1-jén elrendelte a nő a letartóztatását. A bíróság végzését a nő tudomásul vette, a védője azonban fellebbezett az ellen, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

A rendőrség ezt adta ki az ügyről korábban.

Kapcsolódó cikkek